Shambhala Logo headers/penor-rinpoche,-sakyong-,-khandro-tseyang.jpg
spacer


Follow ShambhalaNL on Twitter

Sign in
Username
Password
Pass. forgot ?
Register

Onze leraren


Vidyadhara Trungpa Rinpoche

Chögyam Trungpa Rinpoche (1939-1987) is de oprichter van de Shambhala-organisatie. Hij werd geboren in Tibet en opgeleid in de strikte kloostertraditie van het Tibetaans Boeddhisme, als de 11e incarnatie van de Trungpa tülkus.
Lees volledige tekst 


 

Sakyong Mipham Rinpoche

Sakyong Jamgon Mipham Rinpoche, de oudste zoon van Chögyam Trungpa Rinpoche, werd in 1963 geboren in de geboorteplaats van de Boeddha, Bodhgaya in India, als Ösel Rangdröl Mukpo. Zijn vroegste jaren bracht hij met zijn moeder door in een Tibetaans vluchtelingendorp in Noord-West India.
Lees volledige tekst

Acharya's

Acharya is een Sanskriet woord dat 'leraar'betekent. Binnen Shambhala zijn het seniorleraren die door Sakyong Mipham Rinpoche zijn gemachtigd om hem en de Kagyu-, Nyingma-, and Shambhala tradities waarvan hij de houder is, te vertegenwoordigen. Sakyong Mipham Rinpoche heeft deze leraren uitgenodigd vanwege hun kennis, wijsheid en verbondenheid aan de leringen zoals die binnen Shambhala gevonden worden.

Acharya's komen naar  Shambhala Meditatie Centra om dharma programma's te leiden, en om toevluchts- en bodhisattvageloften af te nemen voor hen die zichzelf formeel willen verbinden met het Boeddhistisch pad.

Han F. de Wit

Han de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum (toen: Dharmadathu) van Europa op. Hij was door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche een jaar eerder in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten.

Lees verder

Agenda

 

Marianne Bots

Marianne Bots maakte kennis met Shambhala in 1977. Van beroep psycholoog en psychotherapeute heeft ze ruim 30 jaar met jonge adolescenten gewerkt als therapeut en hoofd behandeling.
In 1982 volgde ze het toenmalige Vajrayana Seminary, een intensive van drie maanden.

Lees verder

 

Fenja Heupers

Fenja Heupers, een van de Shambhala seniorleraren, werd door Sakyong Mipham Rinpoche in 2005 benoemd tot acharya. Godsdienstwetenschapper Fenja Heupers vertrok in 1974 naar de Verenigde Staten om onderricht te ontvangen van Chögyam Trungpa Rinpoche.

Lees verder

 

Shastri's

De shastri is een verbindingsschakel tussen de Acharya’s als seniorleraren en de leraren met een gewone bevoegdheid. Hij vertegenwoordigt de leraren in een bepaalde stad of regio. In onze traditie is het de taak van de shastri om zich te bekwamen in de shastra van 'De Weg van Shamhbala' en hierin les te geven. Ook is de shastri verantwoordelijk voor het vinden, voordragen en begeleiden van leraren in de regio. De shastri’s overleggen en houden contact met de Acharya’s.

In de regio Nederland zijn Cor Laven, Hans Zwart en Wolf van Lieshout shastri.

Overige leraren

Alle leraren binnen Shambhala hebben hiervoor een uitgebreide training ontvangen, en blijven  regelmatig aanvullende trainingen volgen. Shambhala heeft een uitgebreid trainingsaanbod waarbij leraren, afhankelijk van hun ervaring, gemachtigd worden voor specifieke niveaus en cursussen binnen De weg van Shambhala.


spacer spacer spacer spacer spacer spacer
spacer